Home » Tidningsnummer » Dagens Muslim 11 » Imad: Att hjälpa till på denna heliga plats ger välsignelser i livet

Imad: Att hjälpa till på denna heliga plats ger välsignelser i livet

Intervju med Imad Qasim, en av Imam Ali Islamiska Centers aktiva medlemmar

  Fråga: Vill du vara vänlig och presentera dig själv?

 • De kallar mig för Abu Anfal i detta center eftersom min äldsta dotter heter Anfal. Men mitt fullständiga namn är Imad Qasim.

 

  Fråga: Ni har hjälpt till på denna plats under många år, hur länge har ni haft kontakt med detta center?

 • År 1992, då jag kom till Sverige, hade vi en plats för religiösa aktiviteter i Skanstull, som ligger i Stockholms innerstad. Då var den bortgångne lärde Hassan Akhawan ansvarig för centret. Där var utrymmet väldigt litet och det hade inte heller någon parkering. Syskon ansträngde sig och hittade en ny plats i kommunen Järfälla.
  Men jag hade nyligen kommit från Irak under dessa år och jag brukade besöka många center och församlingar och jag försökte hjälpa dem under deras program. Precis från början försökte vi skapa en religiös skola för helgdagar med brödernas och systrarnas hjälp. Den skolan blev senare väldigt känd, och den har funnits kontinuerligt ända fram tills idag och den administreras med hjälp av erfarna personer.

 

  Fråga: Vilka sysslor hjälper du mest till med i det islamiska centret?

 • I början då jag hade kommit till Sverige gav de mig ansvaret för biblioteket. Precis från början läste jag åkallelser under programmen. Detta ledde till att jag började öva mer och även läsa mer åkallelser och ur den Heliga Koranen. Med hänsyn till att jag förbättrade min röst under dessa dagar blev jag sakta men säkert känd som koran – och åkallel
  serecitatör. Jag brukade även ropa ut inför bön.

 

  Fråga: Vilken effekt har det fått på din personlighet genom att hjälpa till under dessa program och stå Ahl al-Bayt (fvmd) till tjänst?

 • Det har haft väldigt positiva effekter. Dessa handlingar har visat mig den korrekta vägen. Som en invandrare har det även varit väldigt bra för mig att komma till dessa platser. Det har t.o.m. haft en vacker effekt på min familj. Jag tar alltid med mig mina barn till denna plats.

 

  Fråga: Vad har du för råd till den unga generationen som vill hjälpa till på dessa religiösa platser?

 • Att hjälpa till på denna heliga plats ger välsignelser i livet. Jag anser att det finns spirituella och osynliga händer här som förstärker individens tro. T. ex. är det väldigt vackert och nyttigt att hjälpa till under ungdomsprogrammen eller på andra platser i detta center. Att be här och att möta andra personer som besöker
  denna plats leder till att vi kommer nära Gud. Om en person alltid besöker detta center leder det till att den anser sig vara en del av denna plats och det är t.o.m. väldigt bra för sociala relationer och det skapar en trygghetskänsla.
Intervju med Imad Qasim, en av Imam Ali Islamiska Centers aktiva medlemmar   Fråga: Vill du vara vänlig och presentera dig själv? De kallar mig för Abu Anfal i detta center eftersom min äldsta dotter heter Anfal. Men mitt fullständiga namn är Imad Qasim.     Fråga: Ni har hjälpt till på denna plats under många år, hur länge har ni haft kontakt med detta center? År 1992, då jag kom till Sverige, hade vi en plats för religiösa aktiviteter i Skanstull, som ligger i Stockholms innerstad. Då var den bortgångne lärde Hassan Akhawan ansvarig för centret. Där var utrymmet…

Review Overview

User Rating: 4.58 ( 2 votes)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade Required fields are marked *

*

x

Check Also

Alexander Rajsic: Integrationen är väl utvecklad i Järfälla

Under senaste år har hundratals asylsökande anlänt i Järfälla kommun. P.g.a. detta har kommunen startat ...