Home » Artiklar » Itikaf – En spirituell resa mot Gud, som måste upplevas!

Itikaf – En spirituell resa mot Gud, som måste upplevas!

Guds Sändebud (Gvmh) har sagt:
”Alla tidigare synder kommer att bli förlåtna för den person som isolerar sig själv (i moskén under Itikaf) i sann tro och hopp (om Guds belöning).” (Kanz al-Ummal, hadith 24007)
Snart anländer den tid som varje troende muslim, som söker närhet till Gud, måste ta vara på. Det är ankomsten av månaden Rajab och den heliga säsongen fram till Eid al-Fitr.
Varje månad har vi de vita dagarna som infaller den 13:e-15:e varje månad enligt Hijri-kalendern. Dessa dagar är av stor vikt för den troende och det är rekommenderat att fasta då. I månaden Rajab erbjuds ett Itikaf-program i moskén i Imam Ali Center i Järfälla-Stockholms län.
Starten för detta andliga program är fredagen den 30 mars vid skymningsbönen. Nytt för i år är att programmet även kommer hållas på svenska/engelska utöver persiska och arabiska. Detta program har pågått sedan år 2012. Avslutningen kommer att infalla på måndagen den 2 april, även detta efter skymningsbönen.
I programmet kommer det att finnas olika föreläsningar, gemensamma böner, åkallan, filmvisning och mat att bryta och börja fastan med. Månaden Rajab är känd för sin förmåga att förlåta synder och vad kan vara bättre än att inleda vår Troendes Mästare, Imam Alis (fvmh) födelsedag med en intention att söka närhet till Gud.

Guds Sändebud (Gvmh) har sagt: ”Alla tidigare synder kommer att bli förlåtna för den person som isolerar sig själv (i moskén under Itikaf) i sann tro och hopp (om Guds belöning).” (Kanz al-Ummal, hadith 24007) Snart anländer den tid som varje troende muslim, som söker närhet till Gud, måste ta vara på. Det är ankomsten av månaden Rajab och den heliga säsongen fram till Eid al-Fitr. Varje månad har vi de vita dagarna som infaller den 13:e-15:e varje månad enligt Hijri-kalendern. Dessa dagar är av stor vikt för den troende och det är rekommenderat att fasta då. I månaden Rajab…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade Required fields are marked *

*

x

Check Also

När föddes profeten Jesus (fvmh)?

Julen är ett viktigt tillfälle för världens kristna. Förutom ett tillfälle för familj och släkt ...