Home » Ahl-albayt (frid vare med de) » 0. S. Fatemeh Zahra (fvmh) » Lär dig Fatima Al-Zahras olika namn

Lär dig Fatima Al-Zahras olika namn

Fatima

Fatima Zahra s, kallas ”Fatima”, för att hon är beskyddad från helvetet med sina goda handlingar.

 

Zahra

”Zahra” är den person som överglänser. Fatima (S) överglänser med sina goda handlingar och uppoffringar.

 

Tahereh

”Tahereh” betyder kvinnan som har rena tankar. Fatima as kallas för det eftersom hon har rena tankar och goda handlingar som gör Gud och profeten nöjd.

 

Kowthar

”Kowthar” betyder att överflöd av godhet. Fatima kallas för det namnet eftersom hon gjorde många goda handlingar och att hon är mor till de 11 heliga imamer som kom efter imam Ali (as).

 

Mohadetheh

”Mohadetheh” betyder den kvinnan som andra berättar viktiga nyheter för. Efter profetens bortgång uppenbarades änglar som berättade viktiga nyheter om framtiden.

 

Hanieh

”Hanieh” betyder en kvinna som är mycket snäll. Fatima as kallas för det namnet för att hon var snäll gentemot sin familj och alla i sin omgivning.

 

 

Fatima Fatima Zahra s, kallas ”Fatima”, för att hon är beskyddad från helvetet med sina goda handlingar.   Zahra ”Zahra” är den person som överglänser. Fatima (S) överglänser med sina goda handlingar och uppoffringar.   Tahereh ”Tahereh” betyder kvinnan som har rena tankar. Fatima as kallas för det eftersom hon har rena tankar och goda handlingar som gör Gud och profeten nöjd.   Kowthar ”Kowthar” betyder att överflöd av godhet. Fatima kallas för det namnet eftersom hon gjorde många goda handlingar och att hon är mor till de 11 heliga imamer som kom efter imam Ali (as).   Mohadetheh ”Mohadetheh”…

Review Overview

User Rating: 4.13 ( 2 votes)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade Required fields are marked *

*

x

Check Also

Vilken Muhammed?

De islamiska texterna ger en inkonsekvent beskrivning av Profeten, därav en viktig fråga som var ...