Home » Ahl-albayt (frid vare med de) » 03. Imam Hussein (fvmh) » Orsakerna till Imam Husseins (fvmh) revolt

Orsakerna till Imam Husseins (fvmh) revolt

Gällande orsaken till revolten sa Imam Hussein (fvmh): ”Ser ni inte att sanningen inte praktiseras och att falskhet inte förhindras?!”

Imam Husseins (fvmh) revolt bevisade att det går att förändra historien med en uppriktig handling. Mahatma Gandhi har i ett känt tal sagt: ”Jag lärde mig från Hussein hur jag kan vinna trots att jag förlorat.”

Generellt sett är orsakerna till Imam Husseins (fvmh) revolt följande:

 1. En känsla av socialt ansvar.
 2. Stöd till islam och förhindrande av dess fall p.g.a. Yazid och Umayyaderna.
 3. Att skydda kalifatets status från att smutsas ned av Yazids handlingar som går emot islam såsom spridning av mutor, våldtäkter och användandet av våld för att nå mål.
 4. Frigöra folket tankemässigt.
 5. Frigöra folkets ekonomi från Umayyadernas klovar och förhindra folkets egendomar från att plundras.
 6. Förhindra sociala förtryck som blivit vanligt förekommande i de flesta städerna såsom att folket inte längre kände sig säkra, att de blev förnedrade och tvingades till slaveri och kolonisering.
 7. Förhindra förtryck som speciellt drabbade shiamuslimer och olika former av mord, tortyrer, förvisning av barn och andra berövanden som vi ser i Muawiyas och Yazids svarta listor.
 8. Förhindra eliminering av Guds Sändebuds (fvmh & hf) familjs namn vilket Yazid och Umayyaderna allihopa försökte göra på olika sätt genom att t. ex. hitta på lögner, hota och skrämma denna familjs vänner och smutskasta och förbanna Ahl al-Bayt (fvmd) på predikstolar.
 9. Förhindra islams förintelse, vilket var Umayyadernas grundläggande politiska mål.
 10. Försvara muslimernas rättigheter vilka allihopa var nära att utplånas.
 11. Befalla till gott och förbjuda ont.
 12. Eliminera påhitt som kommit till i islam via Umayyaderna.
ällande orsaken till revolten sa Imam Hussein (fvmh): ”Ser ni inte att sanningen inte praktiseras och att falskhet inte förhindras?!” Imam Husseins (fvmh) revolt bevisade att det går att förändra historien med en uppriktig handling. Mahatma Gandhi har i ett känt tal sagt: ”Jag lärde mig från Hussein hur jag kan vinna trots att jag förlorat.” Generellt sett är orsakerna till Imam Husseins (fvmh) revolt följande: En känsla av socialt ansvar. Stöd till islam och förhindrande av dess fall p.g.a. Yazid och Umayyaderna. Att skydda kalifatets status från att smutsas ned av Yazids handlingar som går emot islam såsom spridning…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade Required fields are marked *

*

x

Check Also

Islams syn på fritid

Under december månad är det jullov. Många elever och andra personer är lediga och har ...