Home » Tidningsnummer » Dagens Muslim 18 » Sveriges Unga Muslimer mister bidrag

Sveriges Unga Muslimer mister bidrag

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor (MUCF) som årligen beviljar bidrag till föreningar och organisationer i syfte att främja demokratins idéer i civilsamhället har beslutat att inte bevilja något statsbidrag för 2017 till Sveriges Unga Muslimer (SUM). Föreningen krävs även på återbetalning av 1,3 Mkr för 2016 års beviljade statsbidrag.
I ett pressmeddelande från MUCF står det att motiveringen till beslutet grundar sig på att föreningen inte följer vad som anses vara demokratiska principer. I sitt arbete har föreningen inte kunnat visa hur de respekterar jämställdhet och kravet på förbud mot diskriminering.
SUM skriver i ett pressmeddelande på sin Facebook-sida att beslutet kommer att överklagas då man anser att beslutet har utgått från ett dokument som är författat av en opartisk journalist (Magnus Sandelin).
SUM skriver också att ledningen för MUCF har agerat nonchalant och bedriver en process baserad på ideologiska drivkrafter och stereotypa föreställningar om föreningen.

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor (MUCF) som årligen beviljar bidrag till föreningar och organisationer i syfte att främja demokratins idéer i civilsamhället har beslutat att inte bevilja något statsbidrag för 2017 till Sveriges Unga Muslimer (SUM). Föreningen krävs även på återbetalning av 1,3 Mkr för 2016 års beviljade statsbidrag. I ett pressmeddelande från MUCF står det att motiveringen till beslutet grundar sig på att föreningen inte följer vad som anses vara demokratiska principer. I sitt arbete har föreningen inte kunnat visa hur de respekterar jämställdhet och kravet på förbud mot diskriminering. SUM skriver i ett pressmeddelande på sin Facebook-sida att…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade Required fields are marked *

*

x

Check Also

Dagens Muslim fyller 2 år!

Det var i november år 2016 som frågan om att etablera en tidning diskuterades med ...