BarnDagens Muslim 11

Imam Hussein (fvmh) – Barn i Karbala

När Imam Hussein och hans familj (fvmd) kom fram till Karbala så var de jättetörstiga efter en lång resa. Imam Husseins yngsta barn hette Ali Asqhar (fvmh). Han var bara 6 månader gammal.
På andra sidan fanns fienderna som inte lät dem dricka vatten från floden. Barnen blev svagare och svagare, men aldrig bråkade eller gnällde de om att få vatten.
De hade tålamod och delade med sig av vattnet de hade kvar. De levde under en jättesvår tid, men ändå var de snälla och hjälpsamma mot varandra, visade alltid respekt mot sina föräldrar även när det var jobbigt utan vatten. Imam Husseins dotter Heliga Sukaina tog hand om sin lillebror och försökte lugna ner honom fast hon själv var jättetörstig.
Vi måste lära oss från Imam Hussein och hans familj. Vi måste komma ihåg dem och försöka vara som dem. För att komma ihåg dem och visa att vi älskar och följer dem kan vi göra många saker. En av dessa saker är att vi ska skicka en hälsning till Imam Hussein och hans familj varje gång vi dricker vatten så att vi varje gång kommer ihåg att vi ska vara som dem och inte vara som deras elaka fiender.


Vad mer tror du att du kan göra för att bli mer lik dem?

Rita och berätta på ett separat papper.

Jag vill gärna veta för att också lära mig.

 

 

 

Skicka in papperet till oss Porto fritt till

(SVARSPOST, Imam Ali Islamic Center, 20685727   – 175 20 Järfälla)

eller skanna och mejla till (info@dagensmuslim.se)

 

Review Overview

User Rating: 4.13 ( 2 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta också på
Close
Back to top button