Home » Dagens Muslim 23 » kortare handläggningstider för studenter
Bildkälla:backtogod.net

kortare handläggningstider för studenter

Internationella studenter som vill studera i Sverige har nu kortare handläggningstider om man jämför med samma period förra året.
Anledningarna är flera, dels har man på Migrationsverket bättre kontakt med lärosäten och högskoleförbund, dels har man satsat på att arbeta bort många äldre ärenden. Ytterligare en anledning är att doktorander nu får uppehållstillstånd i två år istället för ett år som tidigare. Kontakten med lärosäten har förbättrats framförallt genom att Migrationsverket arbetat aktivt med att beskriva behoven som de ställer på studieintyg, detta har minskat antalet kompletteringar och därmed förkortat handläggningstiden.
Kombinationen av dessa insatser hos Migrationsverket ska leda till en förbättrad process både kortsiktigt och långsiktigt.

Internationella studenter som vill studera i Sverige har nu kortare handläggningstider om man jämför med samma period förra året. Anledningarna är flera, dels har man på Migrationsverket bättre kontakt med lärosäten och högskoleförbund, dels har man satsat på att arbeta bort många äldre ärenden. Ytterligare en anledning är att doktorander nu får uppehållstillstånd i två år istället för ett år som tidigare. Kontakten med lärosäten har förbättrats framförallt genom att Migrationsverket arbetat aktivt med att beskriva behoven som de ställer på studieintyg, detta har minskat antalet kompletteringar och därmed förkortat handläggningstiden. Kombinationen av dessa insatser hos Migrationsverket ska leda till…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade Required fields are marked *

*

x

Check Also

Dagens Muslim fyller 2 år!

Det var i november år 2016 som frågan om att etablera en tidning diskuterades med ...