Budskapet 06Nyheter

Landet har attackerats – Ingen får vara passiv

Samtidigt som dagarna nu passerar för oss i månaderna Shaban och Ramadan, som även är mycket välsignade månader, vittnade vi en fruktansvärd händelse den 7 april 2017 i Stockholms innerstad. En person orsakade fyra oskyldiga människors död och skadade 15 andra personer genom att stjäla en lastbil och köra med den i hög hastighet på Drottninggatan. De var människor som spenderade en vanlig dag och utan tvekan hade planer för sina liv. Utan att ta orsaker i åtanke och hur det utspelade sig var terroristattacken i Stockholm en smärtsam händelse för alla Sveriges medborgare och övriga människoälskare i världen. Dess omfattande reaktion i världens olika medier visar att denna händelse inte accepteras av någon människa med sunt intellekt.

Efter denna händelse sa statsministern Stefan Löfven i sin första intervju att ”Sverige har attackerats”. Denna mening är en sanning och alla vi medborgare och invånare kände i hela vår existens att Sverige, landet vi älskar och vars mänskliga värden vi är stolta över, har attackerats personligen, och vi kan endast kalla denna person för en sjuk person, en sjuk person som hade i avsikt att orsaka splittring bland samhällets olika grupper. Men det som var förbryllande för mig var synen av samhällets olika gruppers enighet och samhörighet till varandra. Svenskarna visade att en sjuk persons tankar inte skulle få tillåta att frukten av åratal av ansträngningar hos ett värdefullt samhälle som Sverige försvann.
Olyckligtvis blandades även islams namn på ett sätt in i händelsen. Vissa bevis visar att denna terrorist tidigare hade visat sin lojalitet till terroristgruppen Daish.
Tråkigt nog anser sig Daish-medlemmar sig vara ”muslimer” samtidigt som det många gånger bevisats att denna grupp inte under några omständigheter kan knyta sig till religionen islam, var inget annat än barmhärtighet och nåd existerar. Islams Profet (fvmh & hf) säger i en tradition: ”Religionens grund är kärlek.”
Det går att hitta flera fall i den Heliga Koranen och olika traditioner om islams barmhärtighet.


Nu är frågan hur det kan finnas sådana hemska personer på jorden som anser sig följa en sådan kärleksfull religion? Hur är det möjligt att den islam som t.o.m. inte tillåter att vi åsamkar ett djur, som inte skadar oss, minsta lilla skada nu tillåter att vi på detta enkla sätt kan ta livet på folk mitt på dagen genom att köra över oskyldiga människor med en lastbil?

Review Overview

User Rating: Be the first one !

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button