BarnDagens Muslim 07

Månaden Ramadan

Ramadan är den tionde månaden i det islamiska året. Det var under månaden Ramadan som Profeten Muhammed (fvmh & hf) tog emot Koranen från Gud. Därför är den en viktig månad för oss muslimer. Under Ramadan fastar muslimer. Det betyder att man inte får äta eller dricka något från gryningen (Fajr) tills det att solen går ner på kvällen (Maqhrib). Då är det dags att bryta fastan och äta igen. Det mål som man äter då heter Iftar. Fastan betyder inte att bara avstå från mat och dryck. När vi fastar ska vi se till att vi är EXTRA bra. Vi ska läsa Koranen, vara snälla mot alla, inte bråka och inte göra dåliga saker.
Vi muslimer ska egentligen försöka vara snälla och bra människor hela tiden och inte bara under Ramadan. Men det är speciellt viktigt att vara så och att göra fler bra saker under Ramadan. Det ni får göra är att ni väljer en god handling inför Ramadan.
Ett exempel kan vara att lyda föräldrarna eller hjälpa sin mamma en hel dag.
Ni ska skriva en presentation utifrån några frågor som jag ger er och skicka till oss.

1. Vad gjorde du?

2. Varför valde du att göra just detta?

3. Vad fick det för effekt?

 

 

Skicka in papperet till oss Porto fritt till  (SVARSPOST, Imam Ali Islamic Center, 20685727   – 175 20 Järfälla)  eller skanna och mejla till (info@dagensmuslim.se)

 

Review Overview

User Rating: 4.13 ( 2 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button