BarnDagens Muslim 35Tidningsnummer

Hur gör vi andra människor glada?

Hej kära vän,
Hur står det till? Hoppas du har haft en bra och rolig höst hittills. I detta nummer av Dagens Muslim vill vi dela med oss av en berättelse (hadith) från vår kära profet Muhammed (Gvhf). Berättelsen handlar om hur vi alla kan bli gladare och snällare mot varandra!
Ibland kanske man tänker att man bara kan bli glad om man får köpa leksaken man så länge önskat sig eller att mamma och pappa bara bli glada om de får presenter av oss. Men Profeten Muhammed (gvfh) berättar att pengar inte är det viktigaste och att pengar tar slut men att glädje fortsätter växa hela tiden. Man behöver ibland tänka annorlunda och vara mer påhittig…
Att le är ett exempel på ett fint sätt att göra andra människor glada. Att bete oss på ett artigt sätt och visa respekt kan också göra att andra barn och vuxna blir mer glada. Hur tror du att man kan bli artigare? Hur kan man göra andra människor gladare? Vad är snällhet och hur kan vi bli mer snälla mot oss själva och andra?
Klura ut på vilket sätt man själv kan bli gladare och snällare. Sedan kan du testa ett av dina göra-glad- eller snäll-trix med någon i din familj.
Ps.
Berättelsen från profeten Muhammed (gvfh) finns med här nere. Läs den gärna med pappa eller mamma och prata vidare om hur man kan göra andra människor glada, kanske har någon i din familj fler smarta trixs för att bli gladare och snällare mot varandra!

Profeten Muhammed (Gvhf) sa:
”Du kan inte tillfredsställa andra människor med pengar, men du kan bemöta dem med ett glatt humör och med artighet. Rikedomar är begränsade men god moral (akhlaq) och gott humör har aldrig något slut”.

Vi ses igen i nästa nummer.
Ha en god jul och ett gott nytt år!

 

 

 

Review Overview

User Rating: 4.13 ( 2 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta också på
Close
Back to top button