Dagens Muslim 32NyheterTidningsnummer

Demonstranter i Stockholm kräver Zakzakis befrielse

Lördagen den 10 augusti demonstrerade en del shiamuslimer framför Nigerias ambassad i Stockholm där de krävde att Nigerias regering och armé ska frige den fängslade imamen Ibrahim Zakzaki.
I ett brev till svenska FN förbundet skrev demonstranterna att ”i Nigeria, där den ökände terrorgruppen Boko Haram sprider skräck och avsky, finns en fridfull och genuin muslimsk och populär rörelse som heter IMN – ”The Islamic Movement in Nigeria” – vilken grundades för ca 35 år sedan. Grundaren Sheikh Ibrahim Zakzaky, 66 år, är känd för sin rättrådighet och uppmanande till andra att vara orädda i kampen mot förtryck”.
Brevet som även lämnades till Nigerias ambassad i Stockholm betonade att imamen Zakzaki sitter fängslad i Nigeria hos armén sedan år 2014 utan att ha tillgång till medicinsk vård trots sitt allvarliga hälsotillstånd.
Protester och demonstrationer runt om i världen kräver att imamen Ibrahim Zakzaky släpps fri och får den livsviktiga läkarvården.
Måndag den 12 augusti fick imamen Zakzaki åka till Indien för att få den akutvård han är i behov av. Men enligt Premium Times, beklagade imamen Zakzaki i ett uttalande situationen på det indiska sjukhuset och beskrivit det som ”patetisk och oroande situation”. Enligt den shiitiska ledaren är förhållandena på det indiska sjukhuset som han fördes till sämre än i Nigeria.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button