Dagens Muslim 31Nyheter

ISS håller sitt årsmöte i Linköping

Riksorganisationen ”Islamiska Shiasamfunden i Sverige” (ISS) höll den 15 juni sitt årsmöte i den nya lokalen för föreningen religion & kulturhus i Linköping. 38 föreningar från olika städer inom Sverige deltog i mötet.

Bild: DM

Medlemmarna fick under mötet diskutera flera ämnen bland annat utvecklingen av uppbördshjälpen, närvaro på sociala medier, samarbetet med studieförbundet Ibn Rushd, senaste publikationer i Sverige om religion, rutiner för medlemsregister, den ekonomiska situationen, ISS aktiviteter under senaste år, föreningarnas säkerhet med mera.

ISS är en riksorganisation med syfte att bland annat, Organisera och driva ett centralt kansli för information och samordning av verksamheter mellan församlingar, företräda och bistå Sveriges shiamuslimska föreningar i kontakt med svenska myndigheter och institutioner samt vara officiell talesman i kontakt med den svenska regeringen och bidra till att både muslimerna i Sverige och det svenska folket får möjlighet att lära sig mer om varandras kulturhistoria, samhällsvärderingar och annat. Organisationen har idag 57 föreningsmedlemmar och har sitt säte i Järfälla.

Review Overview

User Rating: Be the first one !

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button