Dagens Muslim 23Nyheter

kvotflyktingar i år vara uppnått redan i november

I ett pressmeddelande från Migrationsverket, så beräknas det uppsatta målet med att ta emot 5000 kvotflyktingar i år vara uppnått redan i november. Processen fungerar som sådant att underlag från UNHCR presenteras till Migrationsverket, utifrån underlaget kan myndigheten ofta göra en bedömning direkt från Sverige. Däremot i svårbedömda fall reser en delegation från Migrationsverket till områden för att göra en bedömning i värdlandet. Innan årets slut ska tre inplanerade resor göras med en delegation från Migrationsverket.
Det är UNHCR som beslutar hur de 5000 kvotplatserna ska fördelas, i år ligger en stor andel av fokus på Syrien, Nordafrika och östra Afrika.

Sverige har sedan 1950 tagit emot kvotflyktingar, dvs flyktingar som flytt från sitt land och blivit utvalda av UNHCR – FN:s flyktingorgan – att flyttas vidare till ett annat land. Det är UNHCR tillsammans med Sverige som sköter processen.
UNHCR presenterar underlag för Migrationsverket, som sedan bedömer och beslutar varje enskilt fall.
Processen kräver bra samarbete med Sveriges kommuner, när en flykting tas emot av en kommun så ordnas bostad och insatser för att komma in i samhället. Enligt Oscar Ekblad har samarbetet överlag fungerat bra, detta meddelar Migrationsverket via sitt pressmeddelande.

Review Overview

User Rating: Be the first one !

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button