ArtikelserieArtiklarDagens Muslim 33Lyckans hörnaTidningsnummer

Lyckans hörna 20 – Och…vad händer sen?

Mycket av det som vi dagligen gör utförs utan att vi riktigt tänker på varför vi gör det eller ens vad konsekvenserna av våra handlingar är. Det är viktigt att vi noga tänker på vad våra handlingar har för effekter nu och i framtiden, på oss så väl som på vår omgivning. Det händer att unga idag påverkas ibland av en dålig miljö och gör saker och ting som de vet är fel.

Något som hjälper oss att mogna snabbare är att vakna till och verkligen fundera över: hur påverkas min framtid om jag slösar bort min tid? Vad händer när jag försummar min bön och kanske även fasta?
Vad händer när jag väljer sällskap som är bråkiga eller till och med kriminella? Vad säger mitt förnuft? Är det inte så att Gud har gett oss förnuftet till att tänka på vart våra steg leder oss till? Den som inte tänker på konsekvenserna av sina handlingar är lik den som tittar på sin näsa medan denne går. Hur lätt är det inte för personen att ramla eller slå mot väggen? Kan en sådan person hitta något mål bakom sin färd? Går en sådan person med ett mål i sikte? Hur smart är en sådan individ egentligen?
Det är en kränkning mot vår värdighet om vi inte tänker på dessa och liknande frågor. Om vi gör det vilket vi bör, kommer vi att vakna till och således begå färre misstag i våra liv. Den som vill vara lycklig bör vara vaken och alltid tänka på vart ens steg kommer att leda en till. Är det något önskvärt så får man ta steget i fråga men om man inser direkt att det man gör är dåligt eller till och med skadligt bör man självfallet avstå från att ta ett sådant steg. Vaksamhet är en färdighet som behöver träning och en stark vilja. Lycka till!

Review Overview

User Rating: Be the first one !

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button