Dagens Muslim 58Månadens versTidningsnummer

Månadens vers 58 – Feb 2023

“De som tror och vars hjärtan blir stilla när Guds namn nämns – är det inte så att då Guds namn nämns blir människohjärtat stilla?” (13:28, Koranens budskap)
Sura Ra’d (nummer 13) uppenbarades i Medina. I Tafsir Nour står det bland annat att ihågkommelse av Gud inte endast görs muntligt, även om det är ett tydligt exempel på det. Det är viktigt att komma ihåg Gud i alla situationer, speciellt om man begår en synd.
Av naturen söker människan fullständig perfektion och det obegränsade. Eftersom allt förutom Gud är begränsat blir hon inte lugn med det.
Det finns många välsignelser av att komma ihåg Gud, och en av dem är att om man tänker på Guds välsignelser leder det till att man visar tacksamhet. Om man tänker på Guds makt leder det till att man litar på Honom. Tänker man på Guds vänlighet leder det till kärlek till Honom. Tänker man på Hans vrede ger det upphov till att man fruktar Honom. Tänker man på Hans storhet blir man ödmjuk inför Honom. Om man tänker på Hans kunskap om det hemliga och uppenbara så blir man blyg och kysk.

Review Overview

User Rating: Be the first one !

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta också på
Close
Back to top button