ArtiklarDagens Muslim 54Svenska platserTidningsnummer

Svenska platser: Liseberg

Störst i Norden

Liseberg är den största nöjesparken i hela Norden. Liseberg ligger i Göteborg i västra Sverige. Där kan man åka karuseller och även pröva på att åka Helix, som är den snabbaste och längsta berg- och dalbanan i Skandinavien. Men för de som inte tycker om när det går fort finns det mycket annat att ta del av. På Liseberg finns det flera kaféer, restauranger, butiker, spel såsom 5-kamp och fina trädgårdar att vistas i. I nöjesparken finns det hundratusentals blommor.
Av säkerhetsskäl brukar det finnas längdgräns för attraktioner, t.ex. för berg- och dalbanan Balder måste man vara minst 130 cm lång och 7 år gammal eller äldre. I “Barnens paradis”, där barn kan klättra och svinga sig runt i nät, måste man vara minst 4 år gammal.
Liseberg etablerades för ca 100 år sedan, nämligen år 1923, och har sedan dess besökts av miljontals människor. Liseberg har någonting att erbjuda för alla. Nöjesparken lockar gäster från hela världen, och det finns tusentals anställda som jobbar för att skapa ett roligt och trevligt besök för alla gäster.
Det går åt mycket energi för att hålla nöjesparken igång. Liseberg satsar därmed mycket på energieffektiva lösningar. Bland annat äger Liseberg ett eget vindkraftverk och köper även 100 % förnybar elenergi.
Liseberg planerar att bygga ett upplevelsehotell som beräknas öppna innan år 2023. Hotellet kommer att heta Liseberg Grand Curiosa Hotel. På hotellet kommer man att kunna åka rutschkana mellan våningarna, och i restaurangen kommer det att finnas en 100 år gammal fungerande ponnykarusell.
På Lisebergs hemsida kan man även boka boende. Bland annat kan man välja att bo på Hotell Liseberg Heden, Lisebergs camping vid havet, i stuga i Lisebergsbyn eller på vandrarhem.

Review Overview

User Rating: 4.32 ( 3 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button