ArtiklarDagens Muslim 61Svenska platserTidningsnummer

Djurgården – En vacker ö

Svenska platser

Djurgården är en vacker ö och ett stadsdelsområde i Östermalm i Stockholm. Djurgården är även en del av Kungliga Nationalstadsparken, som är världens första nationalstadspark. Det finns massor av fina och intressanta platser att besöka på Djurgården.

Stockholmsbor tycker om att vistas på Djurgården på grund av dess vackra natur samt olika turistattraktioner. Där finns det bland annat en nöjespark, flera hamnar, museer, glasskiosker och restauranger.

På Djurgården kan man promenera längs vattnet om man vill, och det växer jättemånga träd där vilket gör det till ett grönt och skönt område att vara i. Det finns många och långa promenadstråk att promenera på där.

Här finns flera av Sveriges populära attraktioner. Vill man ha roligt och åka i karuseller med mera kan man besöka tivolit Gröna Lund. Vill man besöka museer så finns bland annat Vasamuseet, Skansen (friluftsmuseum med djurpark), Nordiska museet, Tekniska museet, Sjöhistoriska museet och Biologiska museet där.

Djurgården har varit kungligt ägt sedan sent 1200-tal, men sedan 1700-talet har det varit en öppen plats för allmänheten. Rosendals slott, som varit museum sedan år 1913, byggdes år 1823-1826 av kung Karl XIV Johan, som tillhörde Bernadotte-ätten.

Det är enkelt att ta sig till Djurgården, och det snabbaste sättet är att hoppa på en spårvagn vid centralstationen. Vill man komma till början av Djurgården så går man av vid Djurgårdsbron, eller så kan man åka ända ut till udden om man vill det. Man kan ta sig runt på Djurgården med buss om man inte orkar promenera vissa sträckor. Ett annat trevligt sätt att ta sig hit är att åka båt från Slussen, och det tar bara 10 minuter att åka. Man använder sitt vanliga resekort då och behöver inte betala något extraför det.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button