ArtiklarDagens Muslim 39Svenska platserTidningsnummer

Svenska platser: Universeum

Det största vetenskapscentret i Norden

Universeum i Göteborg är det största vetenskapscentret i Norden. På sju våningar och en area på 9 000 m2 kan hela familjen få vara med på ett stort äventyr. Här finns några av de största akvarierna i Europa, en inomhusregnskog och här kan man också få prova på spännande experiment.

På Universeum kan man t.ex. gå på forskningsfärd i regnskogen, titta på hajar i akvariehallen, resa ut i rymden, se på giftormar i Reptilariet och utforska kemin i Kemilabbet. På universeum.se kan man se vilka speciella program som erbjuds under olika dagar. Utställningen har 40 stationer, och en av dessa stationer är Rymdresan, där man får lära sig mer om bland annat solsystemet och hur fort det går att färdas i rymden.
I Regnskogen finns ett 25 meter högt bomullsträd och hängbroar som erbjuder häftiga utsikter. Här kan man få syn på exotiska fåglar, fjärilar, grodor och apor m.m. Man kan gå i en regngrotta, undersöka dalgången och ta sig högt upp bland trädkronorna.
Över 3 miljoner liter vatten ryms i Universeums akvarier. I det största akvariet Oceanen ryms 1,4 miljoner liter vatten. I detta akvarium finns en tunnel där man kan titta på fiskar underifrån. I akvariet lever det hajar, rockor, clownfiskar, färglada fiskar och en stor sågfisk, vars nos ser ut som en såg.
I Reptilariet kan man kolla på några av de giftigaste djuren i världen. Vissa av reptilerna är sällsynta och utrotningshotade. Här får man även lära sig mer om intressanta och viktiga upptäcker inom fysik, teknik, medicin och kemi.
I Kemilabbet har man möjlighet att pröva på många olika intressanta och spännande experiment och laborera. Här kan man leka kemist med laboratorierock, skyddsglasögon och pipetter.

 

Review Overview

User Rating: 4.32 ( 3 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button