Dagens Muslim 09Ur Rosengården

Ur Rosengården 9 – Åkallan Komeil

Åkallan Komeil är en av de mest kända åkallelserna hos shiamuslimer. Den stora skriftlärden, Madjlisi, har sagt att denna åkallelse är bland de bästa åkallelserna som finns och att den tillhör profeten Khidhr (fvmh). De Troendes ledare, Imam Ali (fvmh), lärde ut den till Komeil som var en av hans speciella kompanjoner. Den läses vanligtvis på torsdagskväll. Här följer en del av åkallan:

Å Gud, Jag frågar Dig som [en person], Vars fattigdom är väldig, som presenterar sitt behov till Dig, och Vars begär är stort för det Du har!

Å Gud, Stor är Din auktoritet, Upphöjd är Din plats, Okänd är Din plan, Klar är Din befallning, överväldigande är Din styrka, Kontinuerlig är Din kraft, och Det är omöjligt att fly från Ditt herravälde!

Å Gud, Jag finner ingen som [kan] förlåta mina synder, dölja mina fula missdåd, eller som [kan] ändra mina missdåd till gott, Förutom Du! Det finns ingen gud förutom Du, Ära och beröm tillhör Dig! Jag har förtryckt mig själv.

 

Review Overview

User Rating: 4.3 ( 2 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta också på
Close
Back to top button