12. Imam Mahdi (fvmh)ArtiklarDagens Muslim 17

Vem är Imam Mehdi (fvmh) ?

Han är tolfte imamen inom shiaislam, hans far Imam Hasan al-Askari (frid vare med honom) fängslades flertals gånger av tyrannen som spanade den elfte imamens födelse, för att döda honom. Han försökte med alla medel hindra profetiorna, som hade lovat att den tolfte imamen kommer att fylla världen med rättvisa och likställdhet efter att den fylls med orättvisa och särbehandling.
Imam Mehdi (fvmh) var förstås en fara för den abbasidiska kalifen Al-muetamad som i orätt härskade över den islamiska världen. Därför ville han döda den elfte imamens son till varje pris och stoppa hotet. Men barnet vars moder varit en tidigare kristen kvinna från Östrom, föddes på ett mirakulöst sätt 869 eKr.
Hans far lät ett fåtal nära anhängare känna till födelsen. När Almuetamad, mördade den imam Hassan al-Askari vid 27 årsålder hade imam Mahdi (fvmh) hunnit bli fem år gammal.
Vid begravning förrättade imam Mahdi (fvmh) bönen över sin far och förmodligen i samband med detta, fick kalifen vetskap om att den tolfte imamen som Profeten utlovad hade fötts och planerade att döda honom men imamen skyddades av Gud.

Efter ca sjuttio år kontakt, via ombud, med troende shiamuslimer meddelar imamen sin fjärde och den sista förtroendemannens snara bortgång och meddelar honom att imamen inte att kommer att ha någon ny förmedlare. Imamen meddelar att denna ockultation kommer att dröja tills Gud beordrar imamen att påbörja sitt slutliga uppdrag, vilket är att uträtta de svaga och förtrycktas rike, rättvisans rike. Ett rike där rättvisans herre råder över alla städer och länder.
Måndag den 2:a maj faller födelsedagen för Imam Mehdi (fvmh). Vi önskar er en trevlig dag under den heliga och välsignade dagen.

Review Overview

User Rating: Be the first one !

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button