BarnDagens Muslim 33Tidningsnummer

ARBAIN

Salam kära vänner!
Sist pratade vi om månaden Muharram som är den första månaden i den islamiska kalendern. Nu är vi inne på kalenderns andra månad. Vet ni vad den månaden heter? Den heter Safar. Jag tänkte berätta lite för er om vad som gör månaden Safar speciell för oss muslimer. Under den här månaden minns vi en särskild händelse i historien som kallas för Arbain på arabiska. Arbain betyder fyrtio, och Arbain är speciell eftersom det då har gått precis 40 dagar efter den sorgliga händelsen under Ashura, dagen då Imam Hussein (fvmh) blev martyr i Karbala.
Visste ni att flera miljoner människor besöker Imam Husseins (fvmh) helgedom varje år under Arbain? Visste ni också att den här samlingen av så många människor från världens alla hörn är en av världens största samlingar?
Har ni tänkt på vad det här kan betyda? Jag tänker att det här betyder att Imam Husseins kamp om rättvisa, om vänlighet till andra och om kärlek till Gud är något vi varje dag ska tänka på.
Testa att ta lite tid med mamma, pappa, bror eller syster och prata om en av världens största folksamlingar. Vad betyder Arbain för oss, vad kan vi lära oss och vad vill Imam Hussein (fvmh) att vi ska ta med oss under resten av året? Färglägg flaggan och skriv sedan ner det du tror att Imam Hussein vill att vi ska tänka på och hur du tror att han vill att vi ska vara mot andra.
Vi ses igen nästa månad!

 

 

 

Review Overview

User Rating: 4.13 ( 2 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button