BarnDagens Muslim 52Tidningsnummer

Den bästa förebilden

Salam mina vänner!
Under den här månaden firar vi vår älskade Profet födelsedagsminne. Därför vill jag dela med mig av min favorit berättelse om Profeten.
Det var en gång en man som var väldigt elak mot profeten. Varje dag kastade han sopor på Profetens huvud från hans fönster.
Men så en dag kastade mannen inga sopor. Profeten blev då orolig och undrande vad som hade hänt. Då berättade mannens vänner att han var sjuk. När grannen fick höra att Profeten undrade hur han mådde blev han väldigt förvånad över profetens vänlighet. Grannen kände sig skamsen och tänkte att detta måste vara Guds profet och bestämde sig för att bli muslim.

När jag tänker på den här berättelsen om Profeten får den mig att känna mig inspirerad. Jag känner att jag alltid vill försöka vara snäll mot andra människor även de som är elaka.
Jag blir också glad och stolt för att jag har någon som vår älskade Profet att följa och lära mig saker av. Tänk om vi alla varje dag kan tänka och träna på att vara lika snälla som Profeten Muhammad! Han är verkligen den bästa förebilden.
Har du någon favorit berättelse om Profeten? Vad får din favoritberättelse dig att känna?

 

Review Overview

User Rating: 4.13 ( 2 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta också på
Close
Back to top button