ArtikelserieArtiklarDagens Muslim 25HälsohörnaTidningsnummer

Hälsohörna 11 – Honung Del 1: Det energirika antibiotikum!

I denna del kommer vi att studera den antibiotiska verkan av honung. Medan i sista delen, del 2, kommer vi att diskutera varför man inte borde ge honung till barn under ett år.
Honung har en stor mängd sockerarter, och därmed är den en effektiv och naturlig energikälla. Men vi kommer att fokusera på dess antibiotiska aspekter.
Honung består av ca 17% vätska, men resterande ingredienserna är främst sockerarter. P.g.a. den överväldigande koncentrationen av socker i honung, suger den all intracellulära vätskan ut från bakterien. Denna mekanism dödar bakterier, såväl som mögel och svamp.
Honung innehåller ett enzym vid namnet glucose oxidase. Det producerar gluconic acid, som gör honungs pH 1000 gånger surare än den miljö som de flesta bakterier behöver för att kunna överleva. Enzymet producerar också väteperoxid, som förstör bakterie-cellvägg. Därmed, agerar detta enzym genom två metoder för att bekämpa bakterier. Honung innehåller också antibiotikumet ”Bee defensin-1”, som produceras av bi för att hålla sina bikupor bakteriefri.Methylglyoxal är en molekyl som finns i vissa typer av honung. Denna molekyl härstammar från en blomväxt med namnet: leptospermum scoparium. Också känd som ”Manuka blomma”, som primärt växer i Nya Zeeland och Australien. Vissa typer av honung är huvudsakligen stammad från dessa blommor, och kallas för ”Manukahonung”. Denna typ av honung har en sådan effektiv antibiotikaverkan, att man använder den i sjukhusar idag. Dock inte den råa produkten.
Honung är därmed ett effektivt antibiotikum och en naturlig energikälla!
Gud säger i den heliga Koranen {16:68–69}:
” Och din Herre har lärt biet att inrätta sig i bergen och i träd och i det som [människor] ställer i ordning [för dess behov]; och att hämta sin näring från alla [växter som ger] frukt och att följa de vägar som din Herre [har utstakat för det]. Och en saft av skiftande färg sipprar fram ur dess [inre] i vilken det finns läkande ämnen [till nytta] för människorna. I allt detta ligger helt visst ett budskap till människor som tänker.”

Review Overview

User Rating: 4.83 ( 2 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button