ArtiklarDagens Muslim 35LedarartiklarTidningsnummer

Dagens Muslim fyller 3 år

Det har nu gått tre år sedan tidskriften Dagens Muslim (DM) publicerade sitt första nummer i december 2016. Tidskriften som ägs av organisationen Imam Ali Islamic Center i Järfälla är en icke-vinstdrivande månadstidning och har inga kommersiella mål. DM är unik i sig då det är den första registrerade tidskriften i Sverige som skriver om islam och muslimer utifrån ett shiitiskt perspektiv.

Syftet med tidskriften är dels att publicera artiklar som presenterar religionen islam och förmedla dess budskap om fred och medmänsklighet dels att belysa vikten av integration i samhället och av att vara med och bidra till Sveriges utveckling och framgång som en svensk muslimsk medborgare.
Trots begränsade ekonomiska resurser har DM i stort sett lyckats följa de syften och mål som nämns ovan. Det är först efter dessa tre år som DM bestämt sig att avgiftsbelägga publikationen med en mindre summa. Från och med januari 2020 kommer varje tidningsnummer att kosta 10 kr. Det kommer fortfarande vara möjligt att kostnadsfritt läsa hela tidskriften digitalt på:
www.dagensmuslim.se

Redaktionen som består av några aktiva medlemmar i församlingen har med själ och hjärta arbetat för att ge ut en tidskrift som en del i att överbrygga distansen mellan svenska muslimer och majoriteten i samhället samt bidra till ett mer socialt hållbart samhälle där alla grupper oavsett tillhörighet respekteras.
Detta har inte varit ett lätt uppdrag med hänsyn till vad som pågår i vårt land idag. Krafter som vill skapa rädsla bland medborgarna och öka främlingsfientligheten har tyvärr blivit alltmer synliga. Samtidigt påverkar även konflikter i den globala sfären segregationsarbetet i vårt samhälle.
Men detta hindrar varken oss i DM eller andra aktörer i samhället att kämpa för samexistens och medmänsklighet. Vi kommer fortsätta att arbeta efter våra riktlinjer som nämnts ovan med stolthet, passion och hjärta!
Du som läsare är välkommen att kontakta oss om du har synpunkter eller förslag som kan göra tidskriften bättre.

Du kan även bidra med artiklar och inlägg som efter godkännande av redaktionen kan publiceras i DM.
Vi på redaktionen vill också passa på att önska alla våra läsare en God jul och ett Gott nytt år.

 

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta också på
Close
Back to top button