Dagens Muslim 28NyheterTidningsnummer

”Imam Ali Islamic Center fördömer terrorattackerna mot moskéer i Nya Zeeland”

Ur fredagspredikan den 15 mars 2019:

”Mina bröder och systrar!
Som ni nog vet utsattes två moskéer i Nya Zeeland av en barbarisk skottattack igår. Tiotals människor dog och skadades. Enligt mediekällor var den person eller personer som låg bakom denna omänskliga terrorattack, extremister.
En av dessa personer nämnde namnet på en oskyldig flicka som dödades i terrorattacken i centrala Stockholm i 2017 och meddelade att hans attack var för att hämnas attacken i Stockholm.
Denna hämndfulla mentalitet kan inte berättiga att bedjande människor ska dödas.
Vi fördömer detta brott i hårda ordalag och ber att ansvariga i olika länder anstränger sig mer för att skydda muslimernas moskéer och andra andaktsplatser.
Kontoret i detta center har varit i kontakt med polisen och säkerhetsinstitutioner för att denna heliga plats ska skyddas ännu mer.
Dessa institutioner har lovat oss att de kommer att göra sitt yttersta för att försvara religiösa församlingar. Vi tackar därmed polismyndigheten och berörda säkerhetsinstanser för deras ansträngningar.
I form av fredagsbönens talare och i muslimernas och de nyanländas namn ger jag rådet till vissa partier och grupper att de ska undvika att skapa hat och osämja mellan samhällets minoriteter och majoriteter. Detta eftersom denna ilska är en av grundorsakerna till att hat skapas hos några av samhällets ungdomar.
Denna fråga leder i sig själv till att dessa personer attraheras av terroristgrupper runtom i världen. Vi ber Gud, den Prisade, att vara barmhärtig mot martyrerna i den senaste händelsen och så läser vi det välsignade kapitlet Fatiha och en bön över Profeten Muhammed och hans familj (frid vare med dem).”

Review Overview

User Rating: 3.95 ( 1 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button