BarnDagens Muslim 10

Imam Hussein (fvmh) – Det tredje ljuset

När Imam Hussein (fvmh) föddes, tog Profeten Muhammed (fvmh & hf) sitt barnbarn i sin famn och läste böneutropet och Iqamah för honom. Gud skickade ängeln Gabriel med tusentals änglar till Imam Alis och Fatima Zahras (fvmd) hus för att gratulera dem. Det var en speciell dag. Det var Imam Husseins födelsedag!
Imam Hussein (frid vare med honom) och hans vänner mördades under månaden muharram av en förtryckare maktuthavare som hette Yazid. Denna tragedi hände i Karbala som är idag en av dem mest heliga platser för oss shiamuslimer. Under denna månad sörjer vi Imam Hussein (frid vare med honom).

Häng med nu på en speciell berättelse ….

En gång var Imam Hassan och Imam Hussein ute och lekte när de såg en gammal man som satt ned för att göra sin tvagning (Wudhu). Men han gjorde fel. Imam Hassan och Imam Hussein (fvmd), som då var små pojkar, såg honom. De upptäckte direkt att den gamla mannen gjorde sin tvagning på ett fel sätt, men de ville inte gå och säga det till honom. Kanske skulle den gamla mannen bli ledsen och sårad av två små pojkar. Hassan och Hussein (fvmd) gick nära den gamla mannen och började prata om vem som kunde tvaga sig och visade varandra hur man gjorde på riktigt.

Imam Hassan (fvmh) sa : ”O Hussein, min tvagning är rätt lite bättre än din.”
Imam Hussein (fvmh) sa: ”Nej! Min tvagning är helt rätt!”
Till slut sa de: ”Låt oss fråga den gamla mannen om vem som gör tvagning på rätt sätt. Han är äldre än oss och han vet säkert bättre.”
Den gamla mannen lyssnade tålmodigt. Bröderna gjorde sina tvagningar, och den gamla mannen kollade på den ena efter den andra.
När de var klara, förstod han att den tvagning som Imam Hassan och Imam Hussein (fvmd) gjorde var rätt och att det var hans egen tvagning som var fel. Den gamla mannen tackade pojkarna och sa: ”Den tvagning som ni visade mig var bättre än min. Jag är tacksam att ni valde att vägleda mig på ett sånt underbart sätt.”
Imam Hassan och Imam Hussein (fvmd) var inte elaka mot den gamla mannen, och sårade inte heller honom för hans okunnighet. De gjorde tvagningen själva och lärde den gamla mannen den rätta indirekt. Resultatet var att den gamla mannen tydligt vittnade om sitt misstag, lärde sig att göra tvagningen på ett rätt sätt, och tackade dem.

Skicka in papperet till oss Porto fritt till

(SVARSPOST, Imam Ali Islamic Center, 20685727   – 175 20 Järfälla)

eller skanna och mejla till (info@dagensmuslim.se)

 

Review Overview

User Rating: 4.13 ( 2 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button