ArtikelserieArtiklarDagens Muslim 30Lyckans hörnaTidningsnummer

Lyckans hörna 18 – Stora förändringar börjar med…

Vi påverkas varje dag av det vi hör, ser och gör, dessa ting fungerar som små steg vilka leder oss till motsvarande förändringar. Vi påverkas och påverkar ständigt, inte endast av det vi aktivt gör utan även om miljön som omger oss. Det gäller därför att bli medvetna om denna sanning för att kunna röra oss i rätt riktning.
Om vi gör något dåligt så får vi inte förvänta oss att denna dåliga handling hjälper oss för något positivt. Det gäller därför att se upp för och ha insikt i vad vi gör, även små handlingar som inte lägger märke till. Om vi råkar göra något ont gäller det därför att snabbt ångra oss för det. Detta för att minimera dess negativa påverkan.
När vi inte är sysselsätta med studier eller arbete får vi mer fritid, något som vi brukar spendera på olika sätt. Lyckliga och framgångsrika är de som planerar denna fritid för att dra mest nytta av den. Sommarlovet närmar sig och Du som är ung bör vara mer rädd om vad du kan göra under cirka 2,5 månader. Tillsammans med goda vänner kan ni anordna sportaktiviteter, nyttiga och intressanta utflykter eller resor. Ni kan hjälpa till med att starta eller hålla ungdomsaktiviteter i er moské. Om ni inte kan komma på eller välja bland aktiviteter rådfråga gärna mer erfarna personer. Utsatta områden behöver hjältar och eldsjälar som hjälper andra ungdomar, och du kan vara en av dem.
När vi efter lovet tittar på hur vi har spenderat vår tid och inser att vi har gjort något nyttigt för oss själva eller för andra, kommer vi uppleva lycka. Den som gynnar andra har egentligen gynnat sig själv, motsatsen är också giltig; skadar vi andra så har vi skadat oss själva innan vi har skadat dem.

Review Overview

User Rating: Be the first one !

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta också på
Close
Back to top button