ArtikelserieArtiklarDagens Muslim 16Lyckans hörna

Lyckans hörna 4 – Vinn så mycket du kan under guldåldern

Mycket talar för att senare tonår är vår guldålder, där vi under varje stund kan vinna stora skatter och god personlig utveckling som vi vid ålderdom inte ens kan drömma om. Under tonåren när förnuftet och kroppen börjar snabbt blomstra står den unga människan framför många utmaningar.
Nu börjar flickan eller pojken intresserar sig för frågor som gäller existensen. Vem är jag? Vad är meningen med mitt liv? Finns Gud? Osv. börjar de stora frågorna knacka på förnuftets och tankarnas dörr. Under tidigt tonår växer kroppen snabbt och ett nytt starkt behov görs synligt, den sexuella driftens behov. Hur skall tonåringen hantera det nya behovet?
Det är alltså två typer av frågor, de som förnuftet och andligheten längtar efter och söker svar på samt de som rör kroppens behov.
Tonåringen är skuldfri och mer mottaglig och påverkas lättare, därför är guldåldern den tid som formar vår framtid.

På grund av två viktiga orsaker har goda handlingar, under den just här perioden, en större effekt på personlighetens utveckling. 1. Personligheten är mjuk och kan liknas vid en bördig jord. Chansen är stor att den personlighet vi har vid 20 års ålder stannar för resten av livet. Det gäller därför att se upp för hur vi formar vår framtid och vad vi under denna känsliga ålder gör.
2. Goda handlingar har större effekt eftersom de har ett större värde jämfört med äldre människors motsvarande beteende. När tonåringen drivs att titta på något sexuellt lockande men håller ögonen i styr så förtjänar den unga människan en stor belöning av Gud. Dels för att personen är ung och oerfaren och dels för att den sexuella driften är nu mycket starkare jämfört med 30 och 40 års ålder.
Det gäller därför älskade läsare att alltid komma ihåg att vi inte skall förstöra eller förorena oss när vi är som renast. Under guldåldern är tiden mycket mer värd och belöningarna eller de goda effekterna på vår framtid är mycket större. Ta vara på tiden och investera den i rätt riktning!

Review Overview

User Rating: 4.7 ( 1 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button