0. Profeten Muhammed (fvmh & hf)Ahl-albayt (frid vare med de)ArtiklarDagens Muslim 18

Profeten Mohammeds (Gvmh) fru och stöttepelare

Heliga Khadija (fvmh) kom ifrån klanen Quraish, som var mycket kända för att vara framgångsrika handelsmän, och det var på så sätt som Heliga Khadija (fvmh) ärvde denna talang och framgång.
Heliga Khadija (fvmh) levde under en tid där män trodde sig vara bättre och mer intelligenta än kvinnor, trots detta fick Heliga Khadija två stora titlar. Den ena var ”Amirat Quraish” vilket betyder ”Prinsessan av Quraish” och den andra var ”al-Tahira”, alltså ”den Rena”. Heliga Khadija (fvmh) är känd för hennes oklanderliga personlighet, dygdiga karaktär och ärade härkomst. Hon brukade klä de fattiga, hjälpa hennes släktingar ekonomiskt och bistå äktenskap för släkt som annars inte hade tillgångar för att genomföra detta.
Under hennes första 15 år av äktenskapet med Profeten Muhammed (Gvmh) så var hennes viktigaste ansvar att vara en hemmafru och en moder. Efter att Profeten Muhammed (Gvmh) fick sitt officiella profetskap så tilldelades hon nya ansvar och han var både hennes man och även hennes guide och hennes ledare i de två världarna.
Hon tog stort ansvar för sina plikter som fru och moder och hon hade även blivit medveten om sina plikter som muslim och sann troende. Hon var oerhört tacksam för att Gud hade valt hennes man utav alla Guds skapelser för att leverera islams budskap till världen. Hon kastade sig in med hela sitt hjärta, sinne och själ för att göra Profeten Muhammeds (Gvmh) arbete framgångsrikt.

Heliga Khadija (fvmh) är känd som en av de mest perfekta kvinnorna på jorden och hennes död inträffade den 10:e i månaden Ramadan, tio år efter Profeten Mohammed fick sitt officiella profetskap. Hon dog p.g.a. feber och hon är begravd i Hajun utanför Mecka och det var Profeten Muhammed (Gvmh) själv som begravde henne.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button