ArtiklarDagens Muslim 59Svenska platserTidningsnummer

Tropikariet – En spännande inomhusdjurpark

Svenska platser

Tropikariet är en djurpark inomhus som ligger i Helsingborg. Där finns det en månskensbelyst regnskog som man kan gå runt i, ett korallrev man kan dyka ner till och en flock lemurer när man är på expedition i Madagaskar.
Många djur rör sig helt fritt bland besökarna. Därmed är det viktigt att man är lugn och försiktig så att inte djuren blir skrämda.

Där finns det massvis med djur, som bland annat uggleapor, fladdermöss, skorpioner och krokodiler. I klappdammarna kan man doppa sin hand bland doktorsfiskar, dolksvansar och putsarräkor om man vågar.
Eftersom det finns tropiska miljöer där så kan det vara 80 procent luftfuktighet och mellan 25–30 grader.

Vill man få ut ännu mer av sitt besök när man besöker Tropikariet så kan man i förväg boka speciella upplevelser över telefon eller mejl. Men detta kostar givetvis en extra slant. En av dessa upplevelser är orm- eller krokodilklappning (395 kronor upp till fem personer) och en annan är att man kan vara djurskötare för en dag.

På Café Masai Mara kan man fika eller äta en lättare måltid, samtidigt som man har en utsikt över en liten savann där man underhålls av en surikatfamilj.

Om man behöver använda barnvagn så rekommenderas det att man tar med sig ett bärsele på grund av terrängen. Vill man undvika köer och mycket folk så bör man inte gå dit under helger eller skollov. Även precis när Tropikariet öppnar och under soliga dagar är det mindre folk där vanligtvis.

Är man yngre än tre år gammal så är det gratis att besöka Tropikariet (i vuxet sällskap), och för barn upp till 12 år kostar det 100 kronor per person och för vuxna 200 kronor per person.
För att läsa mer om Tropikariet, vänligen besök deras webbplats på Tropikariet.com.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button