ArtiklarDagens Muslim 44Tidningsnummer

Vilka nyårslöften ska vi sätta?

När ett nytt år börjar är det viktigt att se tillbaka och reflektera över det gångna året. En viktig fråga att ställa är, hur har min relation till Gud varit och hur kan den förbättras? En annan viktig fråga är, vad var mina brister och hur kan jag bearbeta dom? Dessa frågor kan relateras till bland annat synder. En synd definieras som en handling som går emot Guds vilja som till exempel att säga lögner och inte visa respekt mot sina föräldrar. Det är också av yttersta vikt att förstå konsekvenserna av sina synder annars riskerar man att ens handlingar och beteende förändras mot det sämre.

När det kommer till att bearbeta sina synder så finns det en välkänd metod som våra skriftlärda ofta nämner. Denna metod innefattar 3 steg som behöver följas dagligen:

1. När man vaknar på morgonen så sätter man kravet på sig själv att inte begå synder

2. Under dagens gång så övervakar man sig själv kontinuerligt och gör sitt bästa att inte begå någon synd

3. Vid dagens slut så utvärderar man sig själv och sina handlingar för att identifiera vilka synder man begått. Därefter lovar man sig själv att inte repetera samma synder nästkommande dag.
När dessa 3 steg utövas så kommer djävulen – Iblis – inte att låta dig vara ifred utan kontinuerligt viska i dina tankar att ge upp. För att motstå djävulens viskningar så behöver man tänka på alla dom välsignelser Gud har gett dig i form av god hälsa, säkerhet och mycket annat. När du lyckas överkomma djävulens viskningar och undvika synder så kommer Gud att öka sina välsignelser till dig och ge dig mer av vad du önskar i detta och nästkommande liv. Du kommer även att känna sötman av att dyrka Gud och detta leder till att du vill fortsätta att komma Honom närmare.

 

Review Overview

User Rating: 4.39 ( 18 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button