BarnDagens Muslim 56Tidningsnummer

Arbain, 40 dagar efter Ashura

Barn 56

Ashura är den tionde dagen i månaden Muharram. Det var den dagen då Imam Hussein (fvmh) och hans 72 vänner blev martyrer i Karbala. Vi har nog alla varit i moskén under muharram eller kanske lyssnat på den sorgliga historian om Imam Hussein i Karbala.
Nu på arbain, 40 dagar efter ashura händer något speciellt i Karbala där Imam Hussein ligger begraven. Miljoner människor från hela världen åker till Irak. Mammor, pappor, barn och gamla människor promenerar från Najaf till Karbala. Vissa går hela vägen andra går kanske lite kortare. På vägen kan man sova i olika moskéer. Man får mat, frukt, dricka och många andra saker serverade av människor på vägen. Det är människor som älskar Imam Hussein och hans familj och vill visa deras kärlek genom att bjuda de som går på mat och plats att sova på.
Man går många timmar och man kan bli väldigt trött. Men på vägen får man energi av alla de som läser koran, lovsånger (latmiyah) och kärleken för Imam Hussein gör att man orkar gå lite mer varje gång man blir trött.
Man får tänka på att ha tålamod, visa respekt till andra och hålla rent när man går den långa vägen.
Målet med promenaden är att komma fram till Imam Husseins gravplats där man hälsar på imamen. Man kan också berätta för honom hur mycket man älskar honom och lova att alltid följa imamens väg och försöka leva som honom.

 

 

 

 

Review Overview

User Rating: 4.13 ( 2 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta också på
Close
Back to top button