ArtiklarDagens Muslim 44Svenska platserTidningsnummer

Skidorten Åre

Svenska platser

I fjällbyn Åre kan man åka skidor i totalt 89 nedfarter i tre skidområden; Åre, Björnen och Duved.
Barn 0-6 år åker gratis, för ungdomar och seniorer kostar liftkortet SkiPass ca 2000 kr och för vuxna ca 2500 kr för 8 dagar. Här har även många världscupstävlingar ägt rum.
Åre har flertalet gånger blivit utsedd till en av de bästa skidorterna i världen av internationella resemagasin. Hit kommer både barnfamiljer och mer avancerade skidfantaster.
Skistar AB äger skidanläggningarna i Åre, Sälen, Vemdalen, norska Hemsedal och Trysil, Hammarbybacken och St. Johann i Österrike. Skistar hade intäkter på 2688 miljoner kronor år 2018/19 och 1322 anställda samma år. De fem största skidanläggningarna i Skandinavien är Åre, Sälen, Vemdalen, Hemsedel och Trysil.
Förutom att åka skidor i Åre under vintern kan man
även besöka Åre under sommaren, för att t.ex. cykla downhill eller i Åre Bike Park, vandra i fjället och åka zipline. Åre har aktiviteter för alla året runt.

För den som vill vandra kan man ta liften upp på fjället, och även yngre barn klarar av denna aktivitet. Liftarna är endast öppna när det är högsäsong. Observera att liftarna snabbt kan stänga om det blir dåligt väder såsom stark vind eller åska. På Base Camp, som är den högst belägna restaurangen i Sverige, kan man sitta och äta god mat 1274 meter
över havet.
Vill man äta goda våfflor 1420 m.ö.h. kan man ta sig till Toppstugan, som är det högst belägna caféet i Sverige. Nedanför fjället i Åre finns Åresjön, där man kan fiska under både sommaren och vintern. Här finns det rikligt med öring och röding. Via Åre Fiske Samfällighetsförening kan man hyra båtar och flytvästar.

Review Overview

User Rating: 4.17 ( 5 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button