03. Imam Hussein (fvmh)Ahl-albayt (frid vare med de)ArtiklarBudskapet 04Kvinnan i islam

Damen Umm al-Banin – en exemplarisk fru och mor i islams historia

En av shiamuslimernas stoltheter är deras stolthet över alla islams inflytelserika personligheter utan att ta hänsyn till deras kön, folkslag, hudfärg eller nationalitet.

Denna respekt är så pass stor att shiamuslimer strävar i att besöka deras gravar och medla till Gud via den position som dessa personer har. En av dessa kvinnor är Fatima, Huzams dotter, känd som Umm al-Banin (fvmh).

Hon förlorade alla sina fyra barn vid händelsen i Karbala under Ashura då de hjälpte Imam Hussein (fvmh). Den 12 mars 2017 infaller bortgångsdagen för islams respekterade dam.

Umm al-Banin (fvmh) var en dygdig kvinna och en som hade förstått Ahl al-Bayts (fvmd) rättigheter. Hon älskade dem uppriktigt och hon förevigade sin vänskap till dem. De ansåg även att hon hade en hög ställning och betydande position. Den stora Zeinab (fvmh) gick för att träffa henne efter att hon nått Medina och hon beklagade sorgen för Umm al-Banins fyra barns martyrskap. Vid festliga högtider brukade hon även gå till henne för att visa respekt till henne.

Att islams heliga Sändebuds (fvmh & hf) barnbarn, den husseiniska revolutionens kompanjon och Imam Husseins (fvmh) revolts bultande hjärta, den stora Zeinab (fvmh), gick till Umm al-Banin (fvmh) och beklagade sorgen för hennes unga barns martyrskap visar på Umm al-Banins (fvmh) höga status hos Ahl al-Bayt (fvmd).

Denna nobla dam har en speciell position hos shiamuslimer.

Denna nobla dam har en speciell position hos shiamuslimer. Många av dem anser att hon har en hög status hos Gud och att deras sorg kommer försvinna om de medlar till Gud, den Upphöjde, via henne. Därmed medlar de till Gud via denna uppoffrande moder vid svårigheter och missöden. Det är mycket naturligt att Umm al-Banin (fvmh) är nära Herren då hon skänkt sina kära barn i Guds väg och för den sanna religionens stabilitet.

Review Overview

User Rating: 3.7 ( 1 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button