ArtiklarDagens Muslim 13

Vad ska vi göra med vinterdepression?

Depression under hösten och vintern har att göra med utsöndring av hormonet melatonin från tallkottkörteln i hjärnan. Detta hormon, som kallas för ”hormonet som beror på sömnen”, utsöndras mest i mörker och under nattsömnen.
Därmed ökar utsöndringen av detta hormon under hösten och vintern, vars dagar är korta och nätter långa, och skapar tecken på depression hos människor.
Dock känner inte alla människor av depressionen under vintern, men många människor drabbas mer eller mindre av det. För att utsöndringen av detta hormon ska justeras i kroppen och för att känslan av depression ska motverkas rekommenderas följande punkter:

1. Försök att spendera en stund utanför huset

Spendera en stund utanför huset, speciellt på dagarna under vintern då det är molnigt och solljuset når huset i små mängder. Att placera sig rakt framför solens ljus och att andas in frisk luft kan vara en lämplig lösning för att vinna mot depressionen under vintern.

2. Ljusterapi

Vi bör använda oss av ljusterapi om det är molnigt väder flera dagar på raken. Håll din omgivning ljus så att utsöndringen av hormonet melatonin minskar och för dig ut från tillståndet av sjukdom och psykisk trötthet.

3. Öppna gardinerna i huset

Vi bör öppna gardinerna under molniga dagar så att en del solljus kommer in i huset. Att ta emot denna lilla mängd ljus kan även ha en stor påverkan på vårt humör och beteende och kan minska på depressionen som härstammar från vinterns dagar med lite ljus.

4. Ignorera inte träning

Skapa åtminstone plats för 30 minuters promenad i ditt dagliga schema. Träna så gott det går i parken och i gröna och goda miljöer. Att träna är inte bara en lämplig metod för att kämpa mot depression och psykisk trötthet, snarare ökar det vår energi i att utföra dagliga sysslor.

5. Ät D-vitamin dagligen

Det är mycket lämpligt för personer som drabbas av depression under vintersäsongen att efter samråd med läkare äta D-vitamin. Det är inte lämpligt att bara äta D-vitamin, snarare bör det göras tillsammans med ljusterapi och träning.
Forskare har även kommit fram till att ätandet av D-vitamin har en viktig roll i att påverka humöret positivt.

6. Att träffa vänner

Att träffa vänner och att gå ut med dem kan till stor del minska på vintersäsongens depression.

Review Overview

User Rating: 4.5 ( 1 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button