Budskapet 01Intervjuer

De ger mig vägledning i livet

I det första nummret av skriften Budskapet har vi valt träffa en trevlig kvinna, en dam som valde att följa Ahl al-Bayts väg för att närma sig till sin Skapare. Vi frågade Kawthar Ben Boujemaa, 41 år från Stockholm om hennes val om att välja Profeten (frid vare med honom) och hans hushåll som förebilder och hur detta har påverkat hennes syn på livet och livsfrågor.

 

  • Hur länge har du sökt svar på livets frågor?

Jag har alltid varit nyfiken på hur allting hänger ihop och varför allt är som det är. Som tonåring började jag utforska min religion och som född sunnimuslim, men utan praktiserande föräldrar ville jag förstå religionen mer. På den tiden fanns inte internet så då var det böcker och bibliotek som gällde. Ofta fick jag höra att ”det där är haram” eller ”såhär säger Koranen”, så jag ville ta reda på själv om allt det där stämde eftersom mina föräldrar var analfabeter och bara hade hört från andra.

 

  • Vilken är din relation till Ahl al-Bayt* (fvmd)?

Den är ganska ny, ca 1-2 år ungefär när jag började läsa mer om Ahl al-Bayt (fvmd) och lära mig mer om deras roll i islam. Det var min andliga mentor som vägledde mig till att ta reda på mer om Ahl al-Bayt (fvmd). Som sunnit visste jag inte så mycket mer än deras namn, men deras egenskaper och roll i islams historia var okänd för mig.

 

  • Hur påverkar din relation med Ahl al-Bayt (fvmd) din vardag?

Idag använder jag dem som förebilder i hur jag bl.a. ska bete mig mot folk. Om jag ser en tiggare på gatan så tänker jag ”hur skulle Ahl al-Bayt (fvmd) bete sig nu”, eller om jag ser någon som är otrevlig på bussen kan Ahl al-Bayt (fvmd) hjälpa mig i hur jag ska hantera situationen.

De ger mig vägledning i livet. Ibland känns det självklart men ibland vet jag inte och då får jag gå på känsla. Det är den goda vägen som Ahl al-Bayt (fvmd) står för som jag dras till.

 

  • Hur upplever du livet nu jämfört med innan du upptäckte visdomen i Ahl al-Bayt (fvmd)?

Det är stor skillnad. Skillnaden nu är att jag har en ljuslykta fylld av kärlek som lyser upp mörkret för mig, som gör att jag ser vägen tydligare framför mig. Jag känner mig mer vägledd i livet och dess svåra utmaningar.

 

  • Vill du tillägga något?

Jag önskar att alla muslimer fick ta del av den välsignelse som Ahl al-Bayt (fvmd) innebär. Men det är Gud som vägleder och det enda jag kan göra är att agera i enlighet med Ahl al-Bayts (fvmd) exempel i mitt bemötande gentemot andra människor.

* Ordet ”Ahl al-Bayt” betyder ”Husets folk” på arabiska och syftar på Profeten Muhammed

(fvmh) och hans närmsta familj (fvmd).

Zeinab Eklund
Zeinab.Eklund@budskapet.nu

Review Overview

User Rating: 4.55 ( 1 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button