Home » Tidningsnummer » Dagens Muslim 25 » Fredssamtal om Jemen inlett i Sverige

Fredssamtal om Jemen inlett i Sverige

Kriget i Jemen har pågått sedan 2014 och har ansetts vara en av de värsta humanitära katastroferna i modern tid där flera miljoner människor tvingats på flykt och lider av svält, en stor del av drabbade har varit barn. Sverige har stått värd för fredssamtalen där representanter från regeringssidan och rebellerna möttes i Johannesbergs slott, strax utanför Stockholm i början av december.
Förväntningarna var lågt ställda på parterna då ett tidigare försök under 2016 avbröts när parterna misslyckades med att komma överens. Denna gång har man velat nå konkreta resultat, samtalen som är initierade av FN och leds av sändebudet Martin Griffith har beskrivit mötet som en ”viktig milstolpe”. Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S) har sagt att konflikten måste ett slut, ”det är upp till er, de jemenitiska parterna”. Vidare så har det enligt Griffith skrivits under ett avtal om fångutväxling.

Kriget i Jemen har pågått sedan 2014 och har ansetts vara en av de värsta humanitära katastroferna i modern tid där flera miljoner människor tvingats på flykt och lider av svält, en stor del av drabbade har varit barn. Sverige har stått värd för fredssamtalen där representanter från regeringssidan och rebellerna möttes i Johannesbergs slott, strax utanför Stockholm i början av december. Förväntningarna var lågt ställda på parterna då ett tidigare försök under 2016 avbröts när parterna misslyckades med att komma överens. Denna gång har man velat nå konkreta resultat, samtalen som är initierade av FN och leds av sändebudet…

Review Overview

User Rating: 3.95 ( 1 votes)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade Required fields are marked *

*

x

Check Also

Månadens hadith 25- Januari 2019

Profeten (Guds välsignelser vare över honom &hans familj) säger: ”Den som gör sin far och ...