Home » Dagens Muslim 19 » Tvingas sluta jobba p.g.a. sin slöja
Bildkälla: aftonbladet

Tvingas sluta jobba p.g.a. sin slöja

Hoda som är utbildad väktare och har jobbat extra för Securitas i två år, tvingas nu att avsluta sitt arbete som väktare.

Orsaken är att företaget Securitas infört en neutralitetspolicy där bl a personer med slöja omfattas. För 21-åriga Hoda innebär det att hon måste ta av sig slöjan för att fortsätta arbeta hos Securitas.

I en intervju med Aftonbladet säger Hoda att hon är besviken på Securitas behandling och att de vägrar se till hennes kunskaper. Securitas dubbelmoral i frågan gör henne besviken. Alla anställda skriver på ett avtal om att inte diskriminera någon i arbetet, samtidigt gör Securitas själva det när de behandlar sina anställda på ett diskriminerande sätt pga att de bär slöja. Att slöjan ses som ett hinder är en besvikelse, säger Hoda.

– De talas i Sverige om att det ska befria oss kvinnor från något slags förtryck, men det är ju de själva som förtrycker genom att göra så här. Jag är så otroligt besviken.

Hoda överväger nu att kontakta Diskrimineringsombudsmannen (DO) gällande ärendet för att ta frågan vidare. Hon anser att Securitas inte tagit ansvar för den situation hon nu hamnat i.

Hoda som är utbildad väktare och har jobbat extra för Securitas i två år, tvingas nu att avsluta sitt arbete som väktare. Orsaken är att företaget Securitas infört en neutralitetspolicy där bl a personer med slöja omfattas. För 21-åriga Hoda innebär det att hon måste ta av sig slöjan för att fortsätta arbeta hos Securitas. I en intervju med Aftonbladet säger Hoda att hon är besviken på Securitas behandling och att de vägrar se till hennes kunskaper. Securitas dubbelmoral i frågan gör henne besviken. Alla anställda skriver på ett avtal om att inte diskriminera någon i arbetet, samtidigt gör Securitas…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade Required fields are marked *

*

x

Check Also

Höstens val i Sverige

Den 9 september är det återigen val i Sverige. Alla som har fyllt 18 år ...