ArtikelserieArtiklarDagens Muslim 27HälsohörnaTidningsnummer

Hälsohörna 13 – Vitaminer & Mineraler! (Del 1)

Vi har under de föregående artiklar redan talat i detalj om vissa vitaminer och mineraler, såsom vitamin-D och järn. Men i denna två-delade artikelserie kommer vi att försöka ge en överordnad bild av de viktigaste vitaminer och mineraler som vi människor behöver för att kunna leva ett sunt liv. I denna första del, kommer vi fokusera på vattenupplösliga vitaminer.

Tabellen nedan nämner de viktigaste vattenupplösliga vitaminer, följd av vitaminets främsta fysiologiska funktion, vilket är inte direkt förståelig för icke-specialiserade individer. Men ditt fokus bör vara på källan där man kan få vitaminet och det dagliga behovet. Tabellen nämner också de väsentliga symptomen eller sjukdomar som kan orsakas, p.g.a. brist av det specifika vitaminet.

En balanserad och varierad kost som innehåller grönsaker, såväl som kött, mjölk och frukter, är den viktiga källan för att vår världsliga och fysiska kropp skall må bra, dvs njuta av en god hälsa. God hälsa är en av de viktigaste sakerna som profeten Mohammed (Gvhf) ville att vi skulle åkalla Gud (den Höge) för att välsigna oss med. Ty, en god hälsa är mycket viktig. Bland annat bidrar en god hälsa till att man kan utveckla sina andliga och metafysiska aspekter, genom handlingar såsom bönen.

Review Overview

User Rating: 4.83 ( 2 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button