ArtiklarDagens Muslim 16

Itikaf – En spirituell resa mot Gud, som måste upplevas!

Guds Sändebud (Gvmh) har sagt:
”Alla tidigare synder kommer att bli förlåtna för den person som isolerar sig själv (i moskén under Itikaf) i sann tro och hopp (om Guds belöning).” (Kanz al-Ummal, hadith 24007)
Snart anländer den tid som varje troende muslim, som söker närhet till Gud, måste ta vara på. Det är ankomsten av månaden Rajab och den heliga säsongen fram till Eid al-Fitr.
Varje månad har vi de vita dagarna som infaller den 13:e-15:e varje månad enligt Hijri-kalendern. Dessa dagar är av stor vikt för den troende och det är rekommenderat att fasta då. I månaden Rajab erbjuds ett Itikaf-program i moskén i Imam Ali Center i Järfälla-Stockholms län.
Starten för detta andliga program är fredagen den 30 mars vid skymningsbönen. Nytt för i år är att programmet även kommer hållas på svenska/engelska utöver persiska och arabiska. Detta program har pågått sedan år 2012. Avslutningen kommer att infalla på måndagen den 2 april, även detta efter skymningsbönen.
I programmet kommer det att finnas olika föreläsningar, gemensamma böner, åkallan, filmvisning och mat att bryta och börja fastan med. Månaden Rajab är känd för sin förmåga att förlåta synder och vad kan vara bättre än att inleda vår Troendes Mästare, Imam Alis (fvmh) födelsedag med en intention att söka närhet till Gud.

Review Overview

User Rating: Be the first one !

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button