ArtikelserieArtiklarDagens Muslim 23Lyckans hörna

Lyckans hörna 11 – Träning och den andliga utvecklingen

Som människor är vi ansvariga att hålla våra plikter och se till att vi ständigt färdas mot målet med vårt liv. Det är enkelt att vilja bli en bättre, perfekt och lycklig människa men svårt att verkligen bli det man önskar vara.
Det finns inget lycko-piller som gör att man blir perfekt och lycklig människa. Lycka och perfektion är något som kräver stora ansträngningar under en lång tid. Hur skall vi då starta denna resa? Ett av de mest effektiva råden som de muslimska etik-mästarna ger är övervakning och tillrättavisande. De lär att vi först bör bestämma oss att vi inom loppet av exempelvis några timmar eller en dag försöka hålla oss borta från alla ond och försöka göra allt gott som vi har möjlighet att göra.

Under tiden skall vi vara extra vaksamma, detta eftersom vi är i ett övervakningstillstånd. När tiden har passerat skall vi sätta oss ned och granska allt vi gjort och tacka Gud för lyckan för det goda vi gjort och kanske belöna oss med något vi tycker om. Om vi däremot har begått några fel bör vi tillrättavisa oss genom något lämpligt straff, exempelvis att inte få äta choklad eller något annat vi tycker om.
Den här övningen kommer redan från första dagen att reducera våra bristfälliga gärningar och utöka våra goda handlingar. Ju mer vi fortsätter desto mer vaksamma kommer vi att bli och vaksamhet är nyckeln till all framgång på samma sätt som försummelse är anledning till all misslyckanden.
Den som är ung och börjar med en sådan övning och håller en andlig styrka och tillstånd är lik den framgångsrike elitidrottaren som sedan sitt tonår valde att träna och hålla en hög kondition. Man kan börja sin själsliga utveckling även vid sin ålderdom, det är dock något osmart.

Review Overview

User Rating: Be the first one !

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button