ArtikelserieArtiklarDagens Muslim 35Lyckans hörnaTidningsnummer

Lyckans hörna 22 – Vad har en bra vän för egenskaper?

Det är svårt att hitta en bra vän, och det är svårare att bedöma om våra vänner verkligen är bra vänner eller inte. Men det hjälper oss att hitta en verklig vän om vi vet vilka egenskaper en bra vän har. Här nämner vi några av dem:
Lojalitet
Lojalitet är ett grundläggande och nödvändigt kvitto för vänskap eller andra typer av relationer. En bra vän är alltid lojal i sin vänskap. Att vara lojal innebär att man inte visar uppmärksamhet till rykten och ont tal som sägs om ens vänner och att man undviker att hitta på rykten eller säga fula saker om dem. Dock kan det hända att goda vänner ibland blir ledsna eller arga på varandra, men de talar aldrig illa om varandra bakom ryggen på dem.
Generositet
Givmildhet och generositet är ett tecken på en bra vän. En generös person ger så mycket den kan med fullständig tillfredsställelse t.o.m. då den har lite att ge. Detta är ett tecken på en person som är värd att vara vän med, eftersom denna moraliska dygd visar på att den har ett generöst sinne och hjärta.
Förståelse
En sann vän är den som lyssnar till det vi säger och anstränger sig för att förstå oss. När en bra vän inte förstår någonting frågar den om det så att den fullständigt förstår det.
Ärlighet
En bra vän är alltid ärlig och säger sanningen även ifall orden sårar. En bra vän ljuger inte för att vi ska må bättre, istället säger den sanningen och ger ossgoda råd.
Att ha överseende med skillnader
En bra vän förväntar sig inte från oss att vi alltid accepterar det den säger. När vi har olika åsikter och inte är överens visar den istället respekt till våra åsikter. Detta leder till att vår relation blir mer attraktiv, eftersom goda vänner kan dela med sig om sina olika åsikter kring olika frågor.

Review Overview

User Rating: Be the first one !

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button