ArtikelserieArtiklarDagens Muslim 37HälsohörnaTidningsnummer

Lyckans hörna 24 – Förstå din roll och relation med Skaparen

Det är svårt att inte acceptera islams rationella svar på våra existentiella frågor. När man väl har accepterat och förstått svaren står man framför nästa utmaning nämligen att praktisera och efterleva vad denna insikt kräver.
Vi bör bland annat inse vad det innebär att under några decennier vara gäst i den materiella världen. Vi äger inte naturen och inte heller vår kroppar allt tillhör Skaparen vilken har givit oss denna oskattbara chans att utveckla oss som människor, bl.a. genom att ta hand om inte endast oss och våra medmänniskor utan även vår natur.
Den som vaknar på dagen och bestämmer sig att bete sig såsom vår barmhärtige Värd vill, kommer man aldrig att känna sig vilsen eller tom. Vägen blir tydlig, handlingarna meningsfulla och själen lycklig, på grund av insikten att man varje dag och varje stund gör affärer med Skaparen.

Denna relation med Gud kommer att ge många frukter. Man utvecklas i sin andlighet, ansvarsfullhet och även kärlek till sin omvärld. Detta eftersom Gud vill att vi skall försköna oss med Hans moral. Han är god och älskar godhet, tacksam och älskar tacksamhet, sanningsenlig och älskar de sanningsenliga.
Älskar man Gud kommer man att eftersträva att närma sig Honom. Denna kärlek kommer inte endast att skänka oss ljus, trygghet och harmoni utan även omvandla oss till en rogivande roll för våra medmänniskor.
Lägg märke till att det är mycket enkelt att tro sig förstå Guds syfte och vad islam kräver från en, men att man har en felaktig uppfattning. Det är därför viktigt att inse att vi ständigt bör söka Guds hjälp, att vilja utvecklas andligt utan Hans vägledning är en ren förvirring. Gud är kärleksfull och generös och kommer att ge oss så länge vi söker och efterlever vad vi vet vara korrekta normer. Njut av Hans kärlek och sprid den i din omgivning!

Review Overview

User Rating: 4.83 ( 2 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button