ArtikelserieArtiklarDagens Muslim 17Lyckans hörna

Lyckans hörna 5 – Vinn så mycket du kan under guldåldern

Hitta och ta vara på goda vänner, de är skatter som du inte får missa.

En del vänner bidrar till att man har ”kul” under vissa stunder, men skadar samtidigt vår framtid.
Vi påverkas mycket av folk som vi umgås med speciellt våra vänner, vilka kan vara till vårt stöd men också som en besvärlig last.
Det är vanligt att fotbollsspelare umgås med varandra, på samma sätt som vi i skolan och universitet brukar umgås och diskutera med folk som studerar samma program. Vi umgås med folk som

har liknande intressen och mål som oss. På detta sätt stödjer vi varandra för att få bra betyg i våra studier eller kanske bli framgångsrika idrottsmän.
Det finns något som är viktigare än framgång i målet med sport eller studier, nämligen vårt liv. Vad är målet med vårt liv? Om vi tror att målet är att vi skall utvecklas som människor och komma närmare vår Skapare bör vi undvika vänner som avleder oss från Gud. Annars liknar vi den som vill bli fotbollsstjärna genom att umgås med narkomaner.

Goda vänner är de som hjälper varandra att bli mer vaksamma och ansvarsfulla människor.
Dåliga vänners grupptryck leder till att vi ”testar” cigaretter, droger, sprit, satsar pengar på spel osv. Det gäller därför att vara vaksamma och tänka moget när man väljer sina vänner. Som troende är vi skyldiga att umgås med folk som påminner oss om livets yttersta mål och den stund då vi får börjar skörda vad vi sått. Sådana vänner fortsätter vi ha en god relation med även efter döden, till skillnad från vänner vilka efter döden blir våra fiender.
Därför säger Gud i Koranen: De bästa vännerna är på den dagen[vid domens dag] varandras fiender, undantaget de gudfruktiga (43:67). Anledningen är att nära vänner påverkar varandra väldigt mycket. Ta därför vara på din gode vän genom att stödja och ta hand om varandra.

Review Overview

User Rating: Be the first one !

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button