Dagens Muslim 14Nyheter

Muslimernas första begravningsplats i Järfälla har invigts

Den 8 december 2017 invigdes muslimernas del på begravningsplatsen i Görvälns griftegård, som ligger i Jakobsberg i Järfälla. Denna begravningsplats var ett behov för Stockholms muslimer och i den första fasen finns det plats för 220 personer.
Krister Kappel från Järfälla kyrka och Mohsen Hakimollahi från Imam Ali Islamic Center höll tal och läste bön under invigningsceremonin.

Mohsen Hakimollahi tackade Järfälla kyrka och kommun. Han sa att muslimerna inte kommer att glömma denna hjälp.
”Med hänsyn till ökningen av antalet nyanlända muslimer till Sverige var det ett viktigt behov för västra Stockholm att ha en begravningsplats för begravning av muslimska anhöriga med islamiska traditioner. Denna nya begravningsplats kommer innebära att muslimerna kan begrava sina bortgångna i närheten av sina hem.” sa Mohsen Hakimollahi till DM.

Gällande vikten av att besöka gravar sa Hakimollahi: ”Det har betonats mycket om att besöka de döda i islam och speciellt på fredagar, då muslimerna går för att besöka sina döda enligt islamiska traditioner, läser Koranen och ber för dem.”
Enligt Hakimollahi är döden endast en början på ett evigt liv, ”om vi människor kan handla gott i den här världen och göra gott mot andra kommer vi absolut att ha banat vägen för ett bättre liv efter döden” säger han.
”Imam Ali Islamic Center har en god relation till Järfällas kyrka via interreligiösa rådet i Järfälla och deltar i olika projekt med kommunen. I form av den största shiitiska församlingen i Sverige, hoppas att vi expanderar vår roll för muslimernas integration i det svenska samhället”. Sa Hakimollahi.

Review Overview

User Rating: Be the first one !

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button