Dagens Muslim 44Nyheter

ISS årsmöte hölls digitalt;

Imamen Zakir Hussein: ”Årsstämman är en viktig sammankomst där vi kan prata om våra medlemmars förhoppningar och utmaningar”

Den 28 november höll Islamiska Shiasamfunden i Sverige (ISS) sin årsstämma digitalt. Riksorganisationen hade planerat att hålla årets årsmöte i Helsingborg men p.g.a. pågående pandemi fattade styrelsen beslutet att hålla stämman digitalt. Imamen Zakir Hussein är administrationsansvarig i ISS och var en av deltagarna i mötet. Han tycker att mötet var givande och det gick smidigt även om det inte var ett fysiskt möte. ”Det var ett nytt sätt att hålla årsmötet på. Jag tycker att medlemsföreningarna visade stort intresse och var engagerade under sammankomsten.
Det är glädjande. Årsstämman är en viktig sammankomst där vi kan prata om våra medlemmars förhoppningar och utmaningar” säger imamen Zakir Hussein i en intervju med DM. Sammanlagt deltog representanter från 42 medlemmar i det digitala årsmötet.

Vad har ni pratat om under årsmötet?
– Utöver vanliga rutiner som finns i årsstämman fick vi diskutera flera ämnen. Bland annat pratade vi om utmaningarna att hålla religiösa aktiviteter under Coronapandemin, projektet att starta en folkhögskola med shiitisk inriktning, bestämmelser och nyheter om bidragssystemet, att begränsa religiösa program under kommande veckor och om hur vi kan fortsätta betjäna våra medlemmar under tiden. Vi diskuterade även senaste nytt om uppbördshjälp som vi startade under år 2017.
ISS är den riksorganisation som representerar shiamuslimska föreningar för statliga myndigheter och det civila samhället. Imamen Zakir Hussein anser att organisationens arbete är viktig och uppskattad.
”Vi har ett väldigt gott samarbete med myndigheterna och dom civila organisationerna. Det är ett viktigt arbete som ISS gör och vi är tacksamma för dem viktiga insatser som styrelsen och dess ordförande gör” säger imamen Zakir Hussein.

FAKTA Vad är uppbördshjälp / moskéavgift? Som medlem i Islamiska Shiasamfunden i Sverige (ISS) får man betala en medlemsavgift, också kallad uppbördshjälp eller Moskéavgift. Avgiften går till betalarens lokala församling som anges i samtyckesblanketten. Sedan februari 2017 är det möjligt att ge sin moskéavgift till trossamfundet ISS. Moskéavgiften är 0,7 procent av betalarens beskattningsbara inkomst. Största delen av avgiften går till arbetet i den lokala församlingen. Avgiften tas från betalarens inkomst precis som skatt och andra avgifter. Församlingen får medel regelbundet under hela året, vilket gör det lätt att planera verksamheten. Läs mer på www.shiasamfund.se

Review Overview

User Rating: 4.8 ( 1 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button