ArtiklarBudskapet 01

Profeten Jesus, Marias son (fvmd)

Hans Excellens Jesus, Marias son (fvmd) och Guds store profet, föddes i Betlehem, Palestina den 24 december år 0, alltså 622 år innan Profeten Muhammeds (fvmh) utvandring. Men det exakta datumet för profeten Jesus (fvmh) födelse är inte säkert och det finns olika åsikter om detta. Med anledningen till att det snart är nyår i Sverige och Hans Excellens Jesus (fvmh) födelsedag firar världens kristna detta med glädje och fröjd under dessa dagar. Dessa dagar är en bra ursäkt och tillfälle för att tala om islams syn på profeten Jesus (fvmh).

profeten-jesus-marias-son-frid-vare-med-dem2

Hans Excellens Jesus (fvmh) är den fjärde största profeten och en av ärkeprofeterna enligt islam. Han var en profet, som utöver att predika botade de sjuka och hjälpte samhällets behövande. Han var god mot alla och speciellt mot kvinnor och barn och han var emot vissa fariseer och revolutionära och extremistiska fanatikers hårdheter.

I den Heliga Koranen har Hans Excellens Messias nämnts 23 gånger med namnet Jesus, 11 gånger som Messias och två gånger med titeln ”Marias son”. Jesus, som förmedlade Guds ord via boken Evangeliet, föddes i Betlehem i södra Jerusalem av en ren och kysk mor vid namn Maria. Ordet Jesus betyder ”Gud hjälper” på hebreiska och Messias betyder ”Räddaren”, som på grekiska översatts som ”Kristus”. Av just denna anledning kallar man Messias anhängare ”kristna”.

Hans Excellens Jesus (fvmh) mor är en högt respekterad kvinna i islam. I Koranen omnämns Hennes Excellens Maria (fvmh) som en ren, kysk och felfri person av hög status. I den Heliga Koranen står det:

 ”[MINNS] änglarnas ord till Maria: ”Gud har utvalt dig och renat dig [och upphöjt] dig över alla världens kvinnor!”” (3:42)

I en annan vers omnämns hon som en sanningsenlig kvinna: ”… och hans moder var en sanningsenlig kvinna…” (5:75)

Inför ankomsten av profeten Jesus (fvmh) födelsedag gratulerar Tidskriften Budskapets redaktion alla kristna, muslimer och följare till denna heliga profet. Vi önskar även alla läsare ett gott nytt år!

Mehdi Jacobsson

Mehdi.Jacobsson@budskapet.nu

Review Overview

User Rating: 4.78 ( 2 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button