ArtiklarDagens Muslim 46Svenska platserTidningsnummer

Göteborgs botaniska trädgård

Svenska platser

Göteborgs botaniska trädgård, även kallad Botaniska, klassades som Sveriges vackraste park år 2003. Den är också en av de största botaniska trädgårdarna i Europa med en area på 175 hektar, varav 40 hektar är odlat. Den invigdes år 1923, och firar då alltså 100-årsjubileum om ca 3 år.
I Botaniska finns det ungefär 16 000 olika arter och kulturformer, varav 4 000 finns i växthuset. Här växer det bland annat köttätande växter, tropiska orkidéer och det unika påsköträdet.
Trädgården har samarbetat med Göteborgs universitet sedan 1936 och i trädgården bedrivs det forskning och fältstudier. Här finns en pedagog som besöks av ca 10 000 skolelever om året.
Förutom visningar av trädgården och utställningar inom botanik och konst finns det även olika aktiviteter för barn. Vill du ta med din familj på en spännande upptäcktsfärd har du hittat rätt. I Botaniska kan man gå på skattjakt och m.h.a. en broschyr upptäcka olika saker i trädgården.

Botaniska tar årligen emot ca 500 000 besökare, och är därmed bland de största besöksmålen i Västra Götaland. Botaniska har erhållit flertalet nationella och internationella utmärkelser genom tiderna.
Årligen väljer många att gifta sig i Göteborgs botaniska trädgård. Det är även vanligt att kristna döper sina barn här. Det kostar ingenting att göra detta i trädgården, dock går det inte att hyra lokaler eller spärra av ytor för detta. Man kan boka middag i restaurangen Botaniska Paviljongen, som är belägen i trädgårdens mitt. Särskilda regler finns som måste observeras, och det går att läsa mer om detta på botaniska.se.
För den som vill ta bilder för privat bruk är det tillåtet att ta foton i trädgården och växthusen, och inget tillstånd behövs.

Review Overview

User Rating: 4.38 ( 5 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button