ArtiklarDagens Muslim 52Svenska platserTidningsnummer

Tom Tits Experiment

Svenska platser

I Södertälje ligger vetenskapscentret och museet Tom Tits Experiment, där man kan pröva experiment och lära sig mer om fysik, teknik, människan, naturgeografi, matematik och illusioner med mera Man behöver inte vara en expert för att utföra dessa experiment, som är roliga för alla åldrar. Man får använda kroppens olika sinnen i dessa experiment och uppleva dem med kroppen.
Tom Tits Experiment, som har funnits sedan 1987, är ett museum på fyra våningsplan och en utomhuspark. Från början var det bara 480 m2, men nu används så mycket som 15 000 m2 varav 8 500 m2 tillhör ytan utomhus. De flesta som besöker museet är barnfamiljer, men som sagt finns det intressanta och roliga experiment för alla åldrar. Ens nyfikenhet väcks till liv och det är svårt att motstå att testa och leka, även om man är vuxen. Det är det bästa sättet att lära sig nya saker på.

Museet arrangerar även konferenser och event i lokalerna för organisationer och företag. Museet driver även en egen förskola, och har utöver det egna konferenslokaler, ett café och en stor restaurang.
År 2018 besökte 187 000 personer Tom Tits Experiment i Södertälje, och omsättningen blev samma år 46 miljoner kronor. Man hade då 51 anställda på museet.
Några av de platser som finns utmärkta på museets karta är Svarta hålet, Mörkeravdelningen, Digiwall, Vattenavdelningen, Tysta rummet, Periodiska systemet, Kemiköket och Löparbanan. I Vattenavdelningen får man lära sig mer om vatten, som är grundläggande för allt liv på jorden. Man får lära sig om hur vatten rör på sig och vad det har för egenskaper på ett underhållande sätt.
En entrébiljett kostar idag ca 155-195 kr och priset varierar beroende på om man är barn, student, vuxen eller pensionär.

Review Overview

User Rating: 4.38 ( 5 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button