Dagens Muslim 12Ur Rosengården

Ur Rosengården 12 – Följande är en del av Ziyarat Arbain som är rekommenderat att reciteras under Arbain dagen:

”Å Gud, jag tar helt visst Dig som vittne att jag är vän med den som är vän med honom [Imam Husein] och att jag är fiende till den som är fiende till honom. Må min far och mor [offra sig] för dig, å Guds Sändebuds barn [Imam Husein]! Jag vittnar om att du kommer från illuminerade nobla fäder och renade mödrar.
Ignoransen smutsade inte ned dig med sin smuts och täckte inte dig med sina mörka och obskyra kläder. Jag vittnar om att du är från religionens pelare, muslimernas grunder och de troendes skyddsplats. Jag vittnar om att du är den rättfärdige, fromme, tillfredsställde [med Guds vilja], rene, vägledande och vägledde Imamen och Ledaren. Jag vittnar om att Imamerna är dina ättlingar, fromheten själva och vägledningens tecken.
Å Gud, jag tar helt visst Dig som vittne att jag är vän med den som är vän med honom och att jag är fiende till den som är fiende till honom. Må min far och mor [offra sig] för dig, å Guds Sändebuds barn! Jag vittnar om att du kommer från illuminerade nobla fäder och renade mödrar. Ignoransen smutsade inte ned dig med sin smuts och täckte inte dig med sina mörka och obskyra kläder. Jag vittnar om att du är från religionens pelare, muslimernas grunder och de troendes skyddsplats. Jag vittnar om att du är den rättfärdige, fromme, tillfredsställde [med Guds vilja], rene, vägledande och vägledde Imamen och Ledaren. Jag vittnar om att Imamerna är dina ättlingar, fromheten själva och vägledningens tecken”.

 

Översättning: Dagens Muslim

Review Overview

User Rating: 4.3 ( 2 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button